Една различна история

Историята, която ще ви покажем днес е по-различна. Тя няма нищо общо с танците… но и има безкрайно много общо с танците…

Това е историята на една мечта, толкова безумна и невъзможна, че никой не би могъл да я приеме насериозно. Хал Ласко, по-известен като „Дядо“, е на 97 години, има много лошо зрение и рисува картини на Microsoft Paint. Да! Абсурдно е! Но и крайният резултат е абсурдно добър!

Всичко започнало 15 години по-рано, когато Хал бил млад, 82 годишен дядо и неговите внуци му подарили компютър. Те му показали тази невероятна програма Paint, след което оставили новата машинка в ръцете му. 1 година по-късно разбрали, че това толкова простичко нещо, се е превърнало в смисъл на живота на стареца. „Дядо“ вече се е сбогувал завинаги с жена си, има прекрасно голяма семейство и е на една достойна възраст, но той не мисли за края на дните си. Вместо това е зает да покаже за първи път изложба на своите творби.

И какво общо има това с танците? Думата е една – МЕЧТА! Този вдъхновяващ човек ни показва, че и най-абсурдната мечта е възможна, стига да желаеш достатъчно силно да си я сбъднеш. Силата не идва от космически места и незнайни вселени, тя идва от самите нас – от нашето сърце, душа, а след това и съзнание.

И ако някой ти казва ще не може или не трябва да танцуваш му кажи – „Никой не може да ми казва какво не мога да правя!“.


The Pixel Painter from The Pixel Painter on Vimeo.