ВНИМАНИЕ! ЗАРАЗА!

Запознайте се със Smile Science – лабораторията на Rhythm Escape. В Smile Science имаме една единствена цел – да изследваме причините за появата на усмивката, начините по-които тя се разпространява и предава. 

 / снимков материaл в края на статията /
 
Smile Science vol. 1
Първото проучване, направено в град Бургас, показа притеснително ниски нива на усмихнатост преди коледните празници. Хората бяха сиви, угрижени, намръщени. Затова след многобройни лабораторни експерименти, създадохме и нашия първи вирус. Той беше разпръснат над улиците на град Бургас на 21-ви и 22-ри декември.

Симптоми
– приповдигнатост
– напрежение в лицевите мускули 
– затопляне
 
 
Общи данни

Направихме табели с недовършени изречения, като липсващата дума в тях беше „усмивка“. Целта ни беше да спрем случайни минувачи, които да провокираме да се усмихнат и да заразят и други с добро настроение, снимайки се с посланията. Голяма част от хората се страхуваха или срамуваха да се усмихнат (особено пред камера). Много хора ни отказваха, някои дори бяха груби, трети пък мислеха, че сме поредните, които изнудват за пари.

Но ние не се отказахме пред нищо! Бяхме по-настоятелни от всякога и успяхме да предизвикаме ужасно много положителна емоция!!! Твърдо решени сме да продължим и да направим Бургас не само най-добрия град за живеене, но и най-усмихнатия град, пълен с хора, готови на предизвикателства и нови начинания!

 
Ето какво споделиха от екипа на Rhythm Escape – Smile Science:

Катерина

Тези дни бяха страхотни, изпълнени с положителни емоции! Всички се отпуснахме и работихме по общата си цел – да накараме хората да се усмихнат! Направих си извод, че има много негативно настроени и дръпнати хора, но пък се зарадвах, когато видях, че има и такива, които са отворени към света. Показахме, че щастието е безплатно и едновременно се забавлявахме. Правихме тази кампания с желание и същевременно си прекарахме супер! Заредихме се с настроение от чуждите усмивки и още повече от това, че ние бяхме причината за тях! Ако сме усмихнати на света, той ще ни отвърне по същия начин!

 
Лора
Винаги ще има хора,които ще ни гледат накриво и такива, които ще ни се смеят, но както и сами видяхме срещат се и позитивни, усмихнати, широко скроени хора, отворени към инициативата. Това си изкарах като извод. И трябва да правим такива неща по-често!Мария
Аз мисля, че осмелявайки се да поемем тази инициатива, накарахме много хора да се усмихнат (макар и някои да скриха усмивката си зад скептично намръщена фасада) и им показахме, че няма нищо страшно в това да споделиш усмивки и щастие с другите, напротив – колко е зареждащо и позитивно!

Елена
Понякога една малка усмивка може да промени целия ден на един човек. Това беше нашата цел. За всички случайни минувачи беше просто поредния ден, а ние бяхме тези, които успяхме да променим това. Макар и всички да са различни, да имат куп мисли в главата, дариха ни с искрени усмивки, дори за малко, дори набързо, но от сърце. Надявам се сега да има повече усмивки, винаги поводи, а може и без, но да има и винаги щастие. Надявам се всички да запомним този ден с усмивка.
 
 

Резултати
Успяхме да усмихнем:
– 62 човека
– 1 мечка
– 2 джуджета
– 1 снежен човек

 


ВСИЧКИ СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!!!